Implantati

Implantati 2019-01-07T19:12:55+00:00

MINIMALNO INVAZIVNA IMPLANTOLOGIJA

Implantati zamenjuju izgubljene zube na način koji je najsličniji položaju i funkciji prirodnog zuba i predstavljaju dugotrajna i najkvalitetnija rešenja za sve slučajeve nedostatka zuba.

Ugradnja implantata je postala rutinska  intervencija , uvek  precizno isplanirana i minimalno invazivna. Naše dugogodišnje iskustvo ,visokotehnološki koncept intervencije, precizno 3D kompjutersko planiranje i najkvalitetniji implantni sistemi koje koristimo daju kao rezultat izuzetno visok procenat uspešnosti ugradnje implantata : 97%  u proteklih 15 godina.

Vodeće kompanije u svetu implantologije, sa dugom tradicijom i renomeom su naš izbor
www.Nobelbiocare.com     www.Straumann.com      www.Biohorizonts.com

Njihovi implantni sistemi su konstruisani da budu pouzdani  dugotrajni a radovi na njima odličnu estetiku. Uz pravilno održavanje i negu implantati traju više decenija i u svakom pogledu su najsavremenije rešenje kada zamenjujemo izgubljene zube.

ZAŠTITA ZDRAVE KOSTI

Posle vađenja zuba u zubnom nizu  nastaje defekt i kost vilice nije u funkciji i slabi pa joj se smanjuje volumen i čvrstina. Dentalni implantat doprinosi očuvanju  normalne  funkcije vilice i održiavanju njihovog volumena. Dentalni implantati koji su ugrađeni neposredno posle vađenja zuba čuvaju prirodan oblik vilica i konture lica.

ESTETSKI SISTEMI

Zub nadoknađen dentalnim implantatom, sledeća najbolja stvar posle zdravog prirodnog zuba, obično traje duže, a gledajući dugoročno ne košta više od drugih tretmana nadoknade zuba. Dentalni implantat nadoknađuje izgubljen zub tako da izgleda, uklapa se, funkcioniše i pruža osećaj prirodnog zuba. Vrhunska estetika koja se postiže ugradnjom implantata na kojima se postavljaju cirkon suprastrukture i bezmetalne krune je apsolutni maksimum u savremenoj stomatologiji.

Kontrola keramičkih kruna postavljenih na implantatima pre 7 godina

Ugradnja implantata podrazumeva konzervativni pristup.  Lečenje i očuvanje postojećih zuba

Implantati i bezmetalne krune

PREDVIDLJIVIJI OD DRUGIH METODA NADOKNADE

Tretman zubnim implantatima ima pouzdan dugoročni ishod i često se smatra „previdljivijim“ od svih drugih tretmana za nadoknadu zuba koji nedostaju, uključujući dentalni most i mobilnu protezu. Uspešnost ugradnje implantata i njihova dugotrajnost pružaju sigurnost i pouzdanost. Pravljeni da traju – dentalni implantati imaju izuzetnu čvrstoću i stabilnost i uz pravilno održavanje traju najduže.

PLANIRANJE I TIPOVI PROTETSKE NADOKNADE

Dijagnostika 3D snimanjima i na osnovu nje uradjen precizan plan intervencije omogućavaju da predvidimo krajnji rezultat implantološke terapije. Možemo znati mogućnosti da se uradi imedijatna ugradnja implantata istovremeno sa vadjenjem zuba ili nadoknada koštanog ili mekog tkiva ukoliko je potrebno. Takodje se odlučujemo za tip protetske nadoknade ,fiksni ili mobilni rad o čemu više možete videti i u primerima nekih od radova .