Providne folije  imaju izuzetan funkcionalni učinak i estetski su najprihvatljiviji metod za dovođenje zuba u pravilan položaj.

Najčešće se pomeraju prednji zubi i tretman se sastoji od uzimanja otisaka zuba i izrade nekoliko tankih providnih folija koje se sukcesivno smenjuju na svake dve nedelje . Folije postepeno vrše pritisak na zube i precizno ih dovode u željeni položaj. Tretman obično traje nekoliko meseci a prvi rezultati se vide vrlo brzo. Osim izuzetno lakog održavanja higijene prednost ove metode u odnosu na klasične metalne bravice je i u kraćem vremenu tretmana kao i u estetskom pogledu.

Pre i posle dva meseca tretmana

Savremeni koncept pomeranja zuba je zasnovan na preciznom laboratorijskom radu i kompjuterskoj pripremi koja skraćuje vreme tretmana i čini ga ugodnijim i efikasnijim. Folije se nose u toku noći i nekoliko sati u toku dana tako da se može neometano uživati u svim svakodnevnim aktivnostima. Kada zubi dostignu željeni položaj postavlja  se retenciona folija koja se nosi noću i ima ulogu da stabilizuje i zadrži zube u ispravnom položaju .

Složeniji tretmani obično traju  6 meseci

PRE

U TOKU

POSLE

Folije se izradjuju sukcesivno i nose uz redovne kontrole. Precizno  odredjujemo  pojedinačno pomeranje svakog zuba i krajnji rezultat tretmana. Pre početka terapije  možemo izraditi model Vaših zuba i pokazati kako će izgledati posle tretmana .Takodje možemo  odraditi seriju od više folija  i programirati  dovodjenje zuba u pravilan i lep niz.

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

PRE

POSLE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

PRE

POSLE

POSLE