Providne folije  imaju izuzetan funkcionalni učinak i estetski su najprihvatljiviji metod za dovođenje zuba u pravilan položaj.

Najčešće se pomeraju prednji zubi i tretman se sastoji od uzimanja otisaka zuba i izrade nekoliko tankih providnih folija koje se sukcesivno smenjuju na svake dve nedelje . Folije postepeno vrše pritisak na zube i precizno ih dovode u željeni položaj. Tretman obično traje nekoliko meseci a prvi rezultati se vide vrlo brzo. Osim izuzetno lakog održavanja higijene prednost ove metode u odnosu na klasične metalne bravice je i u kraćem vremenu tretmana kao i u estetskom pogledu.

Pre i posle dva meseca tretmana

Savremeni koncept pomeranja zuba je zasnovan na preciznom laboratorijskom radu i kompjuterskoj pripremi koja skraćuje vreme tretmana i čini ga ugodnijim i efikasnijim. Folije se nose u toku noći i nekoliko sati u toku dana tako da se može neometano uživati u svim svakodnevnim aktivnostima. Kada zubi dostignu željeni položaj postavlja  se retenciona folija koja se nosi noću i ima ulogu da stabilizuje i zadrži zube u ispravnom položaju .

Složeniji tretmani obično traju  6 meseci

PRE

U TOKU

POSLE

Folije se izradjuju sukcesivno i nose uz redovne kontrole. Precizno  odredjujemo  pojedinačno pomeranje svakog zuba i krajnji rezultat tretmana. Pre početka terapije  možemo izraditi model Vaših zuba i pokazati kako će izgledati posle tretmana .Takodje možemo  odraditi seriju od više folija  i programirati  dovodjenje zuba u pravilan i lep niz.

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

POSLE

PRE

PRE

POSLE

POSLE