MINIMALNO INVAZIVNA IMPLANTOLOGIJA

Implantati preuzimaju  funkciju prirodnog zuba i predstavljaju dugotrajna i najkvalitetnija rešenja za zamenu izgubljenih zuba.

Ugradnja implantata je postala rutinska  intervencija , uvek  precizno isplanirana i minimalno invazivna. Naše dvadesetogodišnje iskustvo ,visokotehnološki koncept intervencije,  3D kompjutersko planiranje  i  najkvalitetniji implantni sistemi koje koristimo daju kao rezultat izuzetno visok procenat uspešnosti ugradnje implantata : 97%  u proteklih 20 godina.

Vodeće kompanije u svetu implantologije, sa dugom tradicijom i renomeom su naš izbor
www.Straumann.com           www.        www.Ires.com

U najvećem broju intervencija se ugradnja vrši minimalno invazivno  bez incizija skalpelom  i ušivanja.

Intervencija  u složenijim slučajevima koji zahtevaju ugradnju veštačke kosti se radi bez većih trauma tkiva, bezbolno  i bez otoka.

Uz pravilno održavanje ,redovne kontrole i negu implantati traju više decenija i u svakom pogledu su najsavremenije rešenje kada zamenjujemo izgubljene zube.

ZAŠTITA ZDRAVE KOSTI

Posle vađenja zuba u zubnom nizu  nastaje defekt i kost vilice nije u funkciji i slabi pa joj se smanjuje volumen i čvrstina. Dentalni implantat doprinosi očuvanju  normalne  funkcije vilice i održiavanju njihovog volumena. Dentalni implantati koji su ugrađeni neposredno posle vađenja zuba čuvaju prirodan oblik vilica i konture lica.

ESTETSKI SISTEMI

Dentalni implantat u kombinaciji sa nadoknadom koštane strukture zamenjuje izgubljen zub tako da izgleda, uklapa se, funkcioniše i pruža osećaj prirodnog zuba. Vrhunska estetika  se postiže ugradnjom implantata na kojima se postavljaju cirkon suprastrukture i bezmetalne krune .

Kontrola keramičkih kruna postavljenih na implantatima pre 7 godina

Ugradnja implantata podrazumeva konzervativni pristup.  Lečenje i očuvanje postojećih zuba i ugradnju implantata kada je neophodno.

OPT – 2D snimak je nedovoljan za planiranje i ugradnju implantata tako da uvek radimo  3D snimak  kao i kontrolni posle ugradnje

Implantati i bezmetalne krune

PLANIRANJE I TIPOVI PROTETSKE NADOKNADE

Dijagnostika 3D snimanjima i na osnovu nje uradjen precizan plan intervencije omogućavaju da predvidimo krajnji rezultat implantološke terapije. Možemo znati mogućnosti da se uradi imedijatna ugradnja implantata istovremeno sa vadjenjem zuba ili nadoknada koštanog ili mekog tkiva ukoliko je potrebno. Takodje se odlučujemo za tip protetske nadoknade ,fiksni ili mobilni rad o čemu više možete videti i u primerima nekih od radova .